14 maj 2024
onsdag, 08 juni 2016 11:50

Riksbyggen säljstartar tre nya projekt i Uppsala

Skrivet av 
alt

Riksbyggens brf Takträdgården med 74 lägenheter på Kapellgärdet i Uppsala.


Riksbyggen höjer produktionstakten i Uppsala genom tre nya bostadsprojekt om tillsammans drygt 260 lägenheter. Samtliga projekt genomförs med Riksbyggens prisbelönta och systematiska arbete med att återskapa och tillföra ekosystemtjänster (naturvärden) direkt i stads- och boendemiljön.
    

– Alla hus som Riksbyggen uppför ska minst klara kraven för att klassificeras som Miljöbyggnad Silver och vi arbetar systematiskt med ekosystemtjänster i varje projekt. Det är roligt att vi i Uppsala kommer att återföra större naturvärden på platserna för dessa tre projekt än innan vi började bygga, säger Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Riksbyggen.
    

Några exempel på åtgärder som vidtas är sedumtak, orangeri och odlingslådor, bevarande av befintliga träd, fågelholkar, bärbuskar, fraktcyklar, uppsamling av dagvatten för bevattning och laddning för elfordon.
    

De tre nya projekten är: Brf Takträdgården om 74 lägenheter i ett hus med bara 1–2:or på Kapellgärdet, nära Uppsalas stadskärna; Brf Åsikten Södra 1 där Riksbyggen på en av stadens finaste adresser, Östra Ågatan vid Fyrisån, uppför 78 lägenheter i storlek 1-5 rum och kök samtn Brf Sagan omfattade 112 lägenheter på 2-4 rum nära det nya arenaområdet och Gränby Park planerar. Projekten ska färdigställas hösten 2018/vintern 2019.