15 maj 2024
fredag, 03 juni 2016 16:54

EQT köper för 13 Mdr av Bilfinger

Skrivet av 
alt

Dr Andreas Aschenbrenner, partner på EQT Partners.

 

EQT VII, ägt av Investor till 31 procent och EQT Partners till 69 procent, har tecknat avtal att köpa Bilfingers affärssegmentet Building and Facility som sysselsätter 20.000 personer och omsätter cirka 2,5 miljarder euro. Köpeskillingen motsvarar ett värde på 1,4 miljarder euro (cirka 13 Mdr kr) och består av en kontant del och en tilläggsköpeskilling med en årlig ränta vid förfall. Försäljningen innebär att bolaget kan öka satsningarna inom affärsgrenarna industrial services och process industry.

 

Bilfingers Building and Facility är den största fastighetstjänsteleverantören i DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz) och har starka marknadspositioner i Storbritannien, Italien, Nederländerna, Polen och Turkiet. Fokus framöver kommer att ligga på att vidareutveckla ett integrerat tjänsteutbud för sin växande europeisk plattform.

 

– Planen är att expandera genom organisk tillväxt samt via förvärv och växa starkare än marknaden i Europa, säger Dr Andreas Aschenbrenner, partner på EQT Partners, och investeringsrådgivare till EQT VII.

 

Sedan 1994 har EQT investerat i 19 företag inom tjänstesektorn, exempelvis i danska ISS, som blev en världsledande tjänsteleverantör med mer än 500.000 anställda under EQTs tioåriga innehavsperiod. EQT har också goda erfarenheter av förvärv och vidareutveckling av dotterbolag i DAX-företag såsom Daimler, Siemens och E.ON.