15 maj 2024
fredag, 03 juni 2016 11:26

Sex bolag bygger ut Södra Ladugårdsängen i Örebro

Skrivet av 
alt

Örebros nya stadsdel Södra Ladugårdsängen kommer att innehålla 3.000 nya hem.


Nu är det klart vilka aktörer som ska bygga etapp två av Södra Ladugårdsängen i Örebro. Etappen omfattar totalt 500 bostäder i den nya stadsdelen, cirka 2 km från centrala stan. Sex bolag – Magnolia Bostad, John Ekströms Bygg, Balder 4, Slättö Förvaltning, Heimstaden Projektutveckling och Järngrinden Projektutveckling med Mjöbäcks Entreprenad – påbörjar nu arbetet med en gemensam förstudie för att skapa de 500 bostäderna. Totalt ska Södra Ladugårdsängen rymma omkring 3.000 nya hem.
    

– Intresset från branschen har än en gång uppfyllt våra förhoppningar med råge, till etapp två har vi fått in hela 30 intresseanmälningar med många spännande förslag. Den här gången har vi valt flera nya aktörer som skapat väldigt bra boendekvalitéter i andra städer och som vi är glada att nu få välkomna till Örebro. Vi har också valt byggherrar som redan är etablerade i staden, och en blandning av större och mindre företag. Tillsammans kommer de här sex byggaktörerna att kunna förverkliga vår vision och ge bästa möjliga fortsatta utbyggnad av området, säger Anna Windal, projektledare Örebro kommun.
    

Under juni hålls det första mötet med aktörerna. De har sedan tid fram till mars 2017 att arbeta fram ett gemensamt förstudieförslag tillsammans med kommunen. Byggstart är planerad till hösten 2017.