28 april 2024
torsdag, 02 juni 2016 13:52

Skandia köper vid Stortorget i Malmö

Skrivet av 
alt

Skandia Fastigheter växer i Malmö med fastigheten Oscar 28.


Skandia Fastigheter ökar sin närvaro i Malmö genom förvärv av kontorsfastigheten Oscar 28 om 7.700 kvm på gågatan, mellan Stortorget och Gustav Adolfs torg. Säljare är Home Properties och tillträde skedde den 1 juni.
    

Fastighetens lokaler har fram till för ett par år sedan dominerats av Nordea, men idag är Fitness24Seven den enda hyresgästen. Huset erbjuder utöver gymmet cirka 5.500 kvm kontorsytor, drygt 1.000 kvm butiksytor samt ett garage. Kontors- och butiksytorna står till förfogande för företag som värdesätter det lättillgängliga och synliga läget i ett av Malmös absolut mest centrala kvarter, omgivet av gågatan, Stortorget, Gustav Adolfs torg och Lilla torg.
    

– Som långsiktig ägare, förvaltare och utvecklare av fastigheter i Malmö söker vi ständigt nya sätt att växa med staden. I centrum är vi bland annat närvarande med det tidigare konserthuset i kvarteret Davida, där vi nu förbereder för nya verksamheter och ett toppmodernt hotell, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef Malmö på Skandia Fastigheter.    
    

Han fortsätter:
– Utöver detta är vi aktiva på flertalet lägen och vår ambition är att i nära samverkan med Malmö Stad utveckla näringslivs- och bostadskommunen Malmö. I Västra hamnen har vi vårt växande område Masthusen, där vi de senaste åren utvecklat en ny stadsdel med kontor, livsmedel, äldreboende, studentbostäder, hyresrätter och annan samhällsservice samt infrastruktur. Vår ambition är att de närmaste åren expandera än mer i Malmö och i takt med markanden investera i nya projekt och verksamheter.