29 april 2024
torsdag, 02 juni 2016 13:48

Intea gör sitt andra förvärv

Skrivet av 
alt

Garnisonen i Linköping omfattar 84.200 kvm med hyresgäster som Nationellt Forensiskt Centrum och Landstinget i Östergötland. 

 

alt

Artilleristen 1 i Östersund om 48.400 kvm hyrs av bland andra Mittuniversitetet.


Intea Fastigheter har köpt Garnisonen i Linköping och Campus Östersund av Regementsfastigheter R Holding AB, ett bolag indirekt ägt av fastighetsfonder förvaltade av Blackstone och Areim. Den sammanlagda uthyrningsbara ytan i de förvärvade fastigheterna Smedstad 1:21 i Linköping och Artilleristen 1 i Östersund, upp-går till 132.600 kvm. Dessutom ingår outnyttjade byggrätter på omkring 40 000 kvm. Pangea Property Partners har varit Inteas rådgivare i transaktionen.
    

Den uthyrningsbara ytan i Garnisonen uppgår till 84.200 kvm. Hyresgästerna utgörs av bland andra Nationellt Forensiskt Centrum, Polismyndigheten, Rättsmedicinalverket, Domstolsverket, Landstinget i Östergötland och Linköpings kommun.
     

Den uthyrningsbara ytan i Östersund uppgår till 48.400 kvm. Största hyresgäster är Mittuniversitetet tillsammans med Folkhälsomyndigheten, Kronofogden och myndigheten för Tillväxtanalys.
    

I slutet av april köpte Intea en fastighetsportfölj med Högskolan i Halmstad som hyresgäst. Tillsammans med nu genomförda förvärv uppgår Inteas totala uthyrningsbara yta till 165.000 kvm med ett sammanlagt fastighetsvärde om cirka 3,5 Mdr kr. Med byggrätter tillsammans med optioner har Intea en utvecklingspotential om ytterligare cirka 70.000 kvm.
    

Intea, som grundades i höstas av Svenska Handelsbanken Pensionsstiftelse, Volvo Pensionsstiftelse, Saab Pensionsstiftelse och Försäkringsbolaget PRI Pensionsgaranti (öms), arbetar vidare med flera affärsmöjligheter för fortsatt expansion inom segmentet kvalitativa samhällsfastigheter.