15 maj 2024
tisdag, 31 maj 2016 10:55

Folksam köper för 580 Mkr i Malmö

Skrivet av 
alt

Skanska säljer nyutvecklade Långan 1 i Malmö.


Folksam har genom dotterföretaget Folksam Sak avtala med Skanska om förvärv av den nybyggda kontorsfastigheten Långan 1 i centrala Malmö. Affären är värd 580 Mkr och fastigheten utgörs av cirka 10.000 kvm kontor. Fastigheten ligger på Universitetsholmen i det nya kvarteret Malmö Live där Skanska även byggt hotell, kongress, konserthus och bostäder. Kontorsfastigheten har ritats av den danska arkitekten Dorte Mandrup och det är precertifierat för LEED Platinum. Tillträde planeras ske vid halvårsskiftet.
    

– Vi fortsätter arbetet med att öka våra fastighetstillgångar genom att förvärva en av Malmös absolut bästa kontorsbyggnader. På så vis bygger vi Folksams ekonomiska styrka. Kontorsfastigheten i det nya kvarteret Malmö Live har ett absolut toppläge och är fullt uthyrd till stora och stabila kontorsgäster med relativt långa hyresavtal. Med andra ord är detta ett förvärv helt i linje med vår strategi, säger Lars Johnsson, chef för Folksams fastighetsverksamhet.
    

De största hyresgästerna i huset är Trafikverket, Swedbank och MAQS Advokatbyrå, vilka får tillgång till en vacker lobby med reception samt ett servicekoncept.
    

– Det har varit ett mycket stort och brett intresse för kontoret vid Malmö Live, med sitt attraktiva läge i Malmös nya kulturkvarter med Konserthuset, Malmö Live hotell och kongress och två nya bostadshus, säger Camilla Wieslander, vd Skanska Öresund AB.