15 maj 2024
tisdag, 31 maj 2016 10:53

Peab bygger borätter för 569 Mkr i Partille

Skrivet av 
alt

Peab Bostad ska bygga bostadsrätter i Partille. Illustration: Rstudio/Krook & Tjäder


Peab bygger ett av kvarteren i området Partille Port öster om Göteborg. Kvarteret att bestå av 222 bostadsrätter på 1-4 rum och kök och kontraktssumman uppgår till 569 Mkr. Kvarteret byggs som en sluten byggnad runt en lugn innergård. I husens botten kommer det att finnas byggnader avsedda för handel och själva bostäderna samt innergården byggs sju meter ovanför markytan. Peab bygger även ett p-hus i anslutning till kvarteret.
    

– Det känns fantastiskt roligt att äntligen få sätta spaden i marken till detta stora projekt, vår regions största projekt någonsin, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab.
    

Just nu jobbas det för fullt med att sanera området, ett arbete som pågår fram till sommaren 2016. Den 20 juni är det dags för det första spadtaget.
    

– Den 25 september har vi säljpremiär för de första bostäderna och inflyttning kommer att ske i etapper med start första kvartalet 2018, säger Pehr-Olof Olofsson, regionchef Peab Bostad.
    

Totalt kommer det nya området att rymma över 800 nya bostäder samt kontors- och handelslokaler på en yta motsvarande 30.000 kvm när det står klart 2021.