14 maj 2024
torsdag, 26 maj 2016 10:40

Skanska säljer för 1 Mdr till Ikano

Skrivet av 
alt

Det nyligen färdigställda projektet Klipporna vid Hyllie station i Malmö, består av tre sammanlänkade huskroppar som innehåller 19.000 kvm kontorsyta.


Skanska har tecknat ett avtal med Ikano om överlåtelse av kontorsfastigheten Klipporna i Malmö för 1 Mdr kr. Försäljningen bokförs av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling Norden under det andra kvartalet 2016 och köparen tillträder fastigheten den 30 juni 2016.
    

Fastigheten ligger vid Hyllie station i Malmö och består av tre etapper kontor med parkering i källaren. Kontorsytan är cirka 19.000 kvm och hyresgäster är Ikano, IKEA, Skanska, Siemens och AAK. Lindahl har biträtt Ikano i transaktionen.
    

– Det har varit ett mycket stort intresse för Klipporna, med sin hållbara profil och i det attraktiva, kommunikationssmarta Hyllie. Vi är särskilt glada över vårt fina samarbete med Ikano, säger Camilla Wieslander, vd Skanska Öresund AB.
    

Klipporna, som är designat av Henning Larsen Architects, har en klassisk skandinavisk design, med tre huskroppar likt tre klippor sprungna ur kalkberget. Fastigheten är försedd med Skanskas prisbelönta och patenterade kylsystem ”Deep Green Cooling”. Klippornas starka miljöprofil återspeglas i hela fastigheten, som är pre-certifierad för LEED Platinum.
    

– Ikano har varit hyresgäst i Klipporna i ett år. Fastighetens utmärkta läge, med närhet till kommunikationer och service, samt den tydliga hållbarhetsprofilen gör Klipporna till en mycket bra utgångspunkt för vår verksamhet, säger Daniel Skoghäll, affärsområdeschef Fastigheter, Ikano.