15 maj 2024
tisdag, 24 maj 2016 14:17

Technopolis expanderar till Sverige

Skrivet av 
alt

Finska Technopolis första svenska förvärv görs i Gårda, Göteborg.


alt

Keith Silverang, vd för Technopolis.


Det finländska börsnoterade fastighetsbolaget Technopolis expanderar till Sverige. Företaget tar med sig sitt unika servicekoncept till Göteborg genom att köpa ett campus i Gårda av Niam för 1.177 Mkr. Campuset får namnet Technopolis Gårda och omfattar en yta av 34.300 kvm. Hyresgäster är internationella storföretagen Telia och Fujitsu samt det nordiska företaget GoExcellent.
    

Technopolis har sedan tidigare verksamhet i fem länder och ett kundorienterat koncept som har finslipats under lång tid. Utöver hemmamarknaden i Finland har Technopolis campus i Oslo, Vilnius, Tallinn och S:t Petersburg.
    

– Vi har redan länge sökt ett lämpligt objekt i Sverige och nu belönas vårt tålamod. Vi har en klar och bestämd tillväxtstrategi och campuset Gårda medför ett extra bra tillägg till vårt nuvarande nätverk av 20 campus, säger Keith Silverang, vd för Technopolis.
    

Han fortsätter:
– Kundupplevelsen är väsentlig för oss och vi mäter och förbättrar den hela tiden. Nu har vi för första gången möjlighet att testa hur vårt koncept fungerar på den avancerade svenska marknaden. Om vi klarar oss i Sverige, klarar vi oss var som helst.
    

Technopolis har som målsättning att växa i Sverige och övriga målmarknader när campus som fyller företagets kriterier hittas.
    

– Den aktiva fastighetsmarknaden i Sverige är en möjlighet. Vi följer väldigt noggranna kriterier i våra företagsköp och det finns utrymme och efterfrågan för nya koncept på marknaden, säger Otso Halsti, ansvarig för Technopolis investeringar.