15 maj 2024
måndag, 23 maj 2016 16:02

Catena gör bytesaffär i Malmö

Skrivet av 
alt
Gustaf Hermelin, vd Catena.


Catena har gjort en villkorad överenskommelse med Malmö kommun genom vilken Catena säljer fastigheterna Terminalen 3 och Terminalen 4 i Malmö, till ett fastighetsvärde om 140 Mkr. Samtidigt köper Catena fastigheterna Sockret 1, 2, och 6 samt marken till Sockret 4 (idag innehar Catena denna med tomträtt), till ett fastighetsvärde om 50 Mkr.
    

Lokalerna som säljs omfattar 33.000 kvm respektive 1.290 kvm och består av logistikytor. Hyresvärdet på fastigheterna uppgår till cirka 15 Mkr. Terminalen 3 är i dagsläget vakant och har tidigare hyrts av DHL, vars verksamhet nu har flyttat till en ny terminalen i Sunnanå. Tillträdet för båda affärerna beräknas bli under hösten 2016. Affären är villkorad av beslut från kommunfullmäktige i Malmö, något som väntas ske efter sommaren.
    

– I och med affären får kommunen tillgång till våra fastigheter för att utveckla hamnområdet i Malmö. Catena får i gengäld fastigheter i ett attraktivt logistikläge som vi på sikt kan utveckla till framtidens citylogistik och som dessutom är belägna intill vår redan ägda fastighet Sockret 4, säger Gustaf Hermelin, vd för Catena.