15 maj 2024
måndag, 23 maj 2016 11:53

ÅF köper sandellsandberg

Skrivet av 
alt

Ett stadsutvecklingsprojekt i Hallonbergen för Wallenstam är ett aktuellt projekt för sandellsandberg.


ÅF stärker sitt erbjudande inom design och arkitektur genom att förvärva arkitektbyrån sandellsandberg. I samband med detta blir Thomas Sandell, en av grundarna till sndellsandberg, chefsarkitekt för ÅF-koncernen. I sin roll kommer han att verka för att utveckla arkitektoniska aspekter och design över hela ÅF samt kvalitetssäkra upphandlingar av andra arkitekter.
    

– Sverige står just nu inför ett samhällsbyggnadsprojekt av sällan skådad storlek, både vad gäller stora infrastrukturprojekt och omfattande produktion av bostäder. Här vill ÅF ta en större och bredare roll. Med sandellsandberg kommer vi att kunna utveckla ett ännu starkare erbjudande inom allt från enskilda bostadsprojekt till hela stadsdelar, säger Jonas Wiström, vd för ÅF.
    

Sandellsandberg kommer att ingå i division Infrastructure och verka under varumärket sandellsandberg.
    

– För oss var det viktigt att hitta en partner som förstår värdet av god arkitektur och design, det har vi hittat i ÅF. Vi vill kunna växa och vidareutveckla verksamheten. Jag ser fram emot att tillsammans kunna ta ytterligare affärer, genom att vi nu breddar våra gemensamma kompetensområden, säger Thomas Sandell.
  

 Förvärvet av sandellsandberg kompletterar ÅFs befintliga verksamhet inom industridesign, ljusarkitektur och landskapsarkitektur. Totalt kommer det att finnas drygt 250 medarbetare som kommer att bredda och utveckla erbjudandena inom samhällsbyggande. Ambitionen är att verksamheten ska fortsätta att växa.
    

Sandellsandberg grundades 1995 av Thomas Sandell, Ulf Sandberg och Joakim Uebel. Företaget har 45 anställda och har bland annat designat ÅFs huvudkontor i Solna.