15 maj 2024
fredag, 20 maj 2016 15:11

Colliers: Rambölls fastighetsrådgivare

Skrivet av 
alt
Dan Törnsten, vd för Colliers i Sverige, menar att eftersom Ramböll har en omfattande verksamhet världen över, är fullmakten att representera denna koncern globalt, en stor möjlighet för Colliers International.

 

alt

I augusti 2010 flyttade Ramböll till sitt nya huvudkontor om 40.000 kvm i Ørestad, Köpenhamn.

Colliers International har utsetts att tillhandahålla hyresadministration, transaktionshantering och strategiska konsulttjänster för Ramböllkoncernen.

 

Ernie Himsl, chef för EMEA Corporate Solutions på Colliers International, säger:

– Colliers närvaro i flera länder gör att vi kan uppfylla Rambölls specifika behov i de länder där koncernen har en stark närvaro och se till att ge den konsekvent service på alla marknader. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Rambölls Global Facility Management & Real Estate team för att förbättra produktiviteten hos Rambölls fastigheter genom effektiv drift över dess globala arbetsplatser.

 

Dan Törnsten, vd för Colliers i Sverige säger:

– Ramböll har en omfattande verksamhet världen över, så att vinna fullmakten att representera denna koncern globalt, är en stor möjlighet för Colliers International. Vi ser fram emot att kunna vara rådgivare åt Ramböll i dess tillväxt.

 

Ramböll är ett internationellt ingenjörsföretag med huvudkontor i Danmark, över 13. 000 anställda, intäkter på 1,45 miljarder euro och verksamhet i 35 länder. Koncernen Ramböll har en stark närvaro i Norden, Nordamerika, Storbritannien, det europeiska fastlandet, Mellanöstern och Indien, och dessutom en betydande representation i Asien, Australien, Sydamerika och Afrika söder om Sahara.

 

Ramböllkoncernens finanschef Michael Rosenvold säger:

– Vi är entusiastiska över vårt partnerskap med Colliers International. Vi ser framtiden som ’ett team’ som engagerar sig i att få ut mesta möjliga från vårt fastighetsbestånd och därigenom både ger och driver på produktivitet.

 

Colliers International Group

Colliers International Group Inc. (Nasdaq:CIGI) (TSX:CIG) är globala ledare inom kommersiella fastighetstjänster med mer än 16.000 anställda i 66 länder Colliers tillhandahåller ett komplett utbud av tjänster till hyresgäster, ägare och investerare världen över. Tjänsterna är strategisk sälj- och köprådgivning, uthyrning, globala verksamhetslösningar, fastighets- och tillgångsförvaltning, arbetsplatslösningar, hotellförsäljning- och rådgivning, rådgivning- och värderingstjänster, marknadsanpassad research och insiktsfulla konsulttjänster.