15 maj 2024
tisdag, 10 maj 2016 12:14

Kungsleden säljer till Prime i Göteborg

Skrivet av 
alt

Prime Livings förvärv ligger vid Gitarrgatan i Ruddalen och har ett attraktivt läge med gångavstånd till Frölunda Torg och mycket goda kommunikationer till Göteborgs city, Chalmers och Göteborgs Universitet.


Kungsleden avyttrar bostadsprojektfastigheterna Rud 4:1 och Rud 760:42 i Ruddalen, Göteborg, till Prime Living för en total köpeskilling om 66 Mkr. Kungsleden har påbörjat en detaljplaneprocess för att omvandla fastigheterna, som är upplåtna med tomträtt och har en total uthyrningsbar yta om 2.055 kvm, till bostäder som en del av Göteborgs stads så kallade Jubileumssatsning. Förslaget till ny detaljplan omfattar cirka 18.000 kvm bostäder, 2.000 kvm handel och 3.000 kvm garage.
    

Tomträtterna är attraktivt belägna i Ruddalen invid Gitarrgatan och består idag av ett mindre köpcentrum med Lidl som största hyresgäst. Prime Living betalar 32 Mkr vid tillträdesdagen den 19 maj och resterande 34 Mkr när detaljplanen har vunnit laga kraft, vilket förväntas ske under 2017. Kungsledens bokförda värde för fastigheten uppgår till 31 Mkr.
    

– Göteborg har ett stort behov av mindre hyresrätter och i kombination med en aktiv handel i bottenplan så är vår ambition att skapa ett modernt boende till rimliga kostnader för stadens studenter, ungdomar och äldre, säger Jan Severa, vd för Prime Living.