15 maj 2024
måndag, 09 maj 2016 15:10

Humlegården köper Apelsinen 4 i Solna Strand

Skrivet av 
alt

Humlegården ökar i Solna strand genom förvärvet av Apelsinen 4. Sedan tidigare äger bolaget fastigheterna Apelsinen 5 och Aprikosen 3 i samma område.


Humlegården Fastigheter fortsätter att satsa på Solna Strand och förvärvar Apelsinen 4 från CapMan Real Estate. Fastigheten är på cirka 13.000 kvm och i princip fullt uthyrd. Tillträde sker 1 juni 2016.
    

– Vi har länge sneglat på Apelsinen 4 och är väldigt glada över att vi idag har träffat en överenskommelse med CapMan om att förvärva fastigheten. I och med detta ökar vi vårt ägande ytterligare i ett område vi ser som ett av Stockholms framtidsområden för kontor säger Maria Lidström, Chef Investering och Utveckling på Humlegården Fastigheter.
    

CapMan Nordic Real Estate Fund köpte fastigheten i december 2014 och försäljningen blir fondens andra avyttring.
    

– Vi är glada över att ha överskridit målen för vår värdehöjande strategi för denna tillgång i god tid. Under vårt ägande har vi höjt beläggningsgraden från 70 procent till 93 procent och omförhandlat hyresavtal för nästan 4.000 kvm. Dessutom har vi gjort betydande tekniska och operativa förbättringar i byggnaden, säger Ed Williams, Senior Partner på CapMan Real Estate.