15 maj 2024
onsdag, 04 maj 2016 11:16

Vasakronan säljer till HSB för 721 Mkr

Skrivet av 
alt

HSB planerar 480 bostäder i Telefonplan. Illustration: Rosenbergs arkitekter


Vasakronan säljer en del av fastigheten Telefonfabriken 1 vid Telefonplan i Stockholm till HSB Bostad. Fastigheten rymmer i dagsläget ett parkeringsgarage samt ytparkering. HSB Bostad planerar att bebygga fastigheten med bland annat ett 16 våningar högt punkthus och två bostadskvarter med inslag av stadsradhus. Totalt planeras 480 lägenheter i tre kvarter med första säljstart under 2017.
    

Vasakronan har under de senaste tio åren utvecklat en attraktiv stadsdel vid Telefonplan med en blandning av verksamheter och bostäder. I det sydvästra hörnet är nu en ny detaljplan klar för ytterligare drygt 35.000 kvm.
    

– Telefonplan har under senare år utvecklats till en av Stockholms mest attraktiva stadsdelar där blandningen av arbetsplatser, kreativa verksamheter och bostäder varit framgångsreceptet. Efterfrågan på ytterligare bostäder i området är mycket stor och vi ser det som ett bra komplement till området, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.
    

HSB förvärvar byggrätterna och affären är villkorad av att den fastighetsbildning som pågår vinner laga kraft. Den beräknas vara klar under andra halvåret 2016.
    

– Vi ser fram emot att utveckla riktigt fina bostadskvarter vid Telefonplan till HSBs bosparare. Området är trendigt och vi vill att bostäderna ska bidra till att öka platsens attraktivitet ytterligare, säger Jonas Erkenborn, vd HSB Bostad.