16 maj 2024
tisdag, 03 maj 2016 18:09

Pembroke bygger scen för shopping i city

Skrivet av 
alt

Nya Hästen 21 i korsningen Mäster Samuelsgatan/Regeringsgatan är resultatet av ett samarbete mellan Pembroke och den danska arkitektbyrån Schmidt Hammer Lassen Architects. Färdigställande beräknas ske år 2020.

 

Pembroke Real Estate vill blåsa nytt liv i Stockholms affärskvarter. Nu har bolaget lanserat en pop up-scen för mat och shopping – som kallas Beta Hästen 21/Passagenhuset på Regeringsgatan 42 i Stockholm city. Scenen, som nu har öppnat, är på tillfällig basis i Hästen 21. Första utställare är den ekologiska livsmedelsbutiken Paradiset.

– Under tiden som planerna för nya Hästen 21 tar form fyller vi huset med liv och rörelse, genom att samarbeta med kockar, återförsäljare och konstnärer som får ställa ut på en omväxlande pop up-scen. ”Beta” blir en slags betaversion av det vi vill skapa i nya Hästen 21. Det är ett jättespännande tillfälle att experimentera med nya och intressanta varumärken, säger John Davison, Director of Asset Management Nordics för Pembroke Real Estate.

 

Förutom Paradiset tar modevarumärkena Claes Göran, Nikolaj d’Etoiles och d.brand plats i ”Beta”, vid sidan om utställningar från Wallery Gallery och Kungliga Konsthögskolan. Det nya svenska skomärket Stinaa.J och barnkläder från Cleo et Lily märks också i utbudet. Och fram till sommaren har cykeltillverkaren Vélosophy en butik i huset. För varje såld cykel donerar Vélosophy en cykel till en flicka i Ghana via Unicef.

 

Kontrakten med utställarna varierar mellan 3-18 månader, och butiksytorna varierar mellan 23 kvm och cirka 1.000 kvm, vilket ska borga för en omväxlande upplevelse. Lokalen passar exempelvis e-handlare som vill testa på att ha en fysisk butik, designers som behöver ett showroom mitt i city eller företag som önskar ett säsongskontrakt.

 

– Tillsammans med Stockholms stad har vi börjat planeringen av byggnaden Hästen 21. Vi tänker långsiktigt när vi förnyar och förbättrar Hästen-fastigheterna på Mäster Samuelsgatan och vill addera extra värde till Stockholm city. Vi tycker att Stockholm är en fantastisk stad där affärskvarteren kan utvecklas till en ännu mer levande och spännande miljö, säger Mark Takeuchi, Managing Director of Asset Management and Development på Pembroke Real Estate.

 

Pembroke Real Estate tecknade i februari i år en avsiktsförklaring med Swedbank som ska flytta sin enhet Stora företag & Institutioner till Sveavägen 14, Putten 15, i Stockholm – en kontorsbyggnad om 10.000 kvm mitt emot Hötorgsskraporna.


Swedbank kommer att flytta in under första kvartalet 2017 och stanna i upp till fem år, innan flytten går vidare till Pembrokes senaste utvecklingsprojekt Hästen 21 i korsningen Mäster Samuelsgatan och Regeringsgatan.

 

Hästen 21 som innefattar Mästerhuset och PK-huset på Regeringsgatan/ Mäster Samuelsgatan. Detaljplanprocessen för kvarteret är påbörjad. Byggstart för Hästen 21 väntas ske under 2018 och färdigställande under 2020.