16 maj 2024
måndag, 02 maj 2016 20:29

Nordika topprankat i Europa

Skrivet av 
alt
Jonas Grandér, vd Nordika.


Property Investor Europe – ett av Europas ledande fastighetsmagasin – röstar årligen fram bästa fastighetsfond, förvaltare samt investering inom ett flertal olika kategorier. Som enda nordiska firma har Nordika valts ut till slutfinalen – inte bara i en utan i åtta kategorier, bland annat i kategorin Fund of the Year och Investment of the Year.
    

– Det känns spännande att vi, som enda nordiska aktör och i stark europeisk konkurrens, är i slutfinal i hela åtta kategorier. Att vi är med i slutomgången i så många kategorier visar på bredden i vår verksamhet och att vi inte enbart lyckats väl i en enskild nisch. Vi har vårt enastående team att tacka för att det går bra för Nordika och det här är ett kvitto på att vi har kul ihop och gör ett bra jobb tillsammans, säger Jonas Grandér, vd för Nordika.
    

Nordika etablearades 2011 och ägs av ett fåtal välkända nordiska institutioner. Sedan starten har bolaget, vars grundare har erfarenhet från företag som Doughty Hanson & Co, GE Capital och Lehman Brothers, byggt upp en väldiversifierad portfölj av kommersiella fastigheter som genererat exceptionell avkastning över tiden.
    

Efter att under fjolåret ha sålt fastigheter för cirka 1 Mdr kr äger Nordika i dagsläget fastigheter för cirka 3 Mdr kr. Fokus ligger på långsiktigt hållbar avkastning som kan förbättras genom aktiv förvaltning. Nordikas målsättning är att förvärva fastigheter för ytterligare 1-2 Mdr kr under 2016 och 2017.