29 april 2024
måndag, 02 maj 2016 11:05

Skanska säljer logistikfastighet i Nybro

Skrivet av 
alt

Tallen 58, med Kährs som hyresgäst i småländska Nybro får ny ägare.


Skanska säljer fastigheten Nybro Tallen 58 till Alma Property Partners som genomför investeringen tillsammans med P&E Fastighetspartner. Transaktionen avser en logistikfastighet om totalt 20.400 kvm. Fastigheten utvecklades och byggdes av Skanska och färdigställdes i december 2010. Fastigheten är fullt uthyrd till AB Gustaf Kähr som ingår i golvtillverkaren Kährs Group. Den nya ägaren tillträdde fastigheten den 29 april. Angermann har varit rådgivare till Skanska i transaktionen.
    

– Fastigheten är en modern logistikfastighet i Nybro anpassad till hyresgästens verksamhet. Förvärvet passar Alma Property Partners mycket bra med ett långsiktigt hyresavtal och ett stabilt kassaflöde. Vi hoppas kunna utveckla fastigheten och relationen med hyresgästen vidare, säger Christofer Lundquist, Alma Property Partners.
    

– Försäljningen av Tallen 58 bekräftar investerarnas intresse för våra moderna logistikfastigheter. Det är rätt läge för oss att avyttra fastigheten och det är glädjande att sälja till en långsiktig och stabil aktör som Alma Property Partners, säger Jonas Karlsson, transaktionschef för Skanska Fastigheter Göteborg.