29 april 2024
fredag, 29 april 2016 18:56

Framtiden direktanvisas mark för 2.350 bostäder

Skrivet av 
alt

Mariette Hilmersson, vd och koncernchef för Framtidenkoncernen.

 

Ett omfattande arbete och en nära samverkan mellan Framtidenkoncernen och Göteborgs Stad och dess förvaltningar har lett fram till att koncernen direktanvisas mark för byggande drygt av 2.350 bostäder. Med tillskott av egen mark möjliggörs nu att Framtiden kan planera för byggnationen av drygt 3.250 bostäder för att bidra till utvecklingen av Göteborgs bostadsmarknad.

 

Anvisningen innebär bland annat att 400 hyresrätter och bostadsrätter kan byggas i Fiskebäck, 500 bostäder med fokus på hyresrätter kan byggas i Kärra centrum och ytterligare upp till 650 bostäder fördelat på sex olika stadsdelar i Göteborg.

 

I och med det här beslutet kan Framtidenkoncernens nybildade Framtiden Byggutveckling AB öka byggtakten och bidra till fler bostäder i Göteborg.

 

– Det är fantastiskt roligt att vi fått den här markanvisningen. Det här är ett viktigt steg som ger oss förutsättningar att kunna planera och bygga volym med kvalitet till rimliga hyror och uppnå koncernmålet om 1.400 lägenheter per år, säger Mariette Hilmersson, vd och koncernchef för Framtidenkoncernen.