17 maj 2024
fredag, 29 april 2016 11:35

Skandia köper för 436 Mkr av Lundbergs

Skrivet av 
alt

Skandia tar över Dragarbrunn 10:3 om cirka 15.000 kvm i centrala Uppsala.


Skandia Fastigheter kompletterar sinn Uppsalabestånd med fastigheten Dragarbrunn 10:3 – ett av stadens mest centrala och välkända kvarter mellan Fyrisån och gågatan. Fastigheten, som förvärvas av Lundbergs för ett underliggande fastighetsvärde om 436 Mkr, består av fyra byggnader med 11.600 kvm kommersiell yta och 3.100 kvm bostäder med tillhörande garage och p-platser. Bland hyresgästerna finns välkända och välbesökta verksamheter såsom KPMG, Aleris, Café Årummet, Din Sko, Webbhallen, Kronans apotek samt Uppsala kommun.
    

– Uppsala växer starkt och som långsiktig ägare, förvaltare och utvecklare av fastigheter är det naturligt för oss att växa med staden. Fastigheten innehåller hela vår bredd av lokaltyper, med såväl bostäder som kontor, handel, vård och restauranger och ligger på samma gata som vårt köpcentrum S:t Per. Ett stort och samlat utbud i Uppsala ger oss bra synergieffekter i förvaltningen och därmed ännu bättre chanser att göra våra hyresgäster nöjda, säger Bo Jansson, fastighetschef för Skandia Fastigheters bostäder och köpcentrum.
    

Skandia Fastigheter äger sedan tidigare även en hotellfastighet, 260 hyresrätter i Sävja och Fålhagen samt en blandfastighet i centrala Uppsala. Dessutom har Skandia utökat sitt innehav i Uppsala genom ”Woodhouse Rosendal” – ett miljöcertifierat bostadshus med 125 lägenheter i den nya stadsdelen Rosendal. Byggstart för detta projekt beräknas ske under nästa år.