1 maj 2024
torsdag, 28 april 2016 12:07

Kungsleden skapar lägenhetshotell i Kista

Skrivet av 
alt

Kista Hotel Apartments får ett bra läge på Skalholtsgatan 2 vid infarten till Kista.


Kungsleden har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med hotelloperatören Kista Hotel Apartments för ett lägenhetshotell i fastigheten Holar 1. Avtalet innebär att fastigheten, som idag är en omodern kontorsfastighet med stor vakans, byggs om i sin helhet för 130 Mkr och får cirka 167 lägenheter. Invigning beräknas till våren 2018.
    

– Vi har under lång tid tittat på hur Holar 1 kan utnyttjas på bästa sätt för både hyresgäster och oss som fastighetsägare. Företagen i Kista behöver flexibla bostadslösningar samtidigt som Holar 1 har ett läge nära grönområden i en lugnare del av Kista som passar utmärkt för boende, säger Frida Stannow Lind, fastighetsutvecklingschef på Kungsleden.
    

Fastigheten Holar 1 har en total yta om 6.000 kvm och i samband med ombyggnationen kommer den att certifieras till Leed Silver. Genom uthyrningen sjunker Kungsledens totala vakansgrad i Kista City med 4,2 procent till 11,8 procent.
    

– Med vår erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen samt vårt arbete med systerhotellet Slagsta Gate Hotell ser vi stora möjligheter i att utveckla fastigheten Holar 1. Kungsleden har en vision och ett koncepttänk som stämmer väl överens med vårt vilket gör att vi snabbt kan få en spännande och modern produkt på plats i Kista City. Hotellet kommer att fungera som ett andra hem för de som antingen veckopendlar eller reser från andra länder på korttidskontrakt, säger Anders Olofsson, delägare och ordförande på Kista Hotel Apartments.