1 maj 2024
onsdag, 27 april 2016 12:15

Humlegården skapar graffitikonst i Solna strand

Skrivet av 
alt

Konstnären Shora Dehnavi framför sin grafittimålning på Solna strandväg 7.


Humlegården Fastigheter tar ytterligare ett steg i utvecklingen av Solna strand genom att skapa en vackrare stadsdel med hjälp av graffitikonst. Två väggar har nu dekorerats av graffitikonstnären Shora Dehnavi.
    

Humlegården har sett hur graffitin förflyttat sig från förorten in i finrummet och vill nu föra med sig den coola känslan tillbaka till nya stadsdelar. Att låta graffitikonstnären Shora Dehnavi förvandla grå betong till vacker konst kändes självklart för Humlegården. Dehnavi, som även är ordförande i svenska graffitisällskapet, har tidigare dekorerat ett helt trapphus på Hotell Hilton Slussen samt målat en vägg i södra Stockholm för att promota Justin Biebers hit ”What do you mean?”.
    

– Många har pratat om att göra detta, men vi har gått från ord till handling. Två väggar i Solna strand är dekorerade med Shoras fantastiska konst, på Hemvärnsgatan 16 respektive Solna strandväg 7. Imorgon den 28 april kl 16.00 är det vernissage på restaurang Villa Wera i Solna strand, där Shora själv berättar om konstprojektet och visar en film över hur målningarna har växt fram, säger David Johansson, fastighetschef på Humlegården
    

Humlegården är den största fastighetsägaren i Solna strand, som enligt översiktsplanen ska utvecklas till en blandstad. Färdigställandet av det nya parkeringshuset som invigdes sista mars var startskottet för en vidare utveckling, där Humlegården kommer uppföra ett nytt hotell samt kontorsbyggnader om cirka 30.000 kvm.