16 maj 2024
måndag, 18 april 2016 12:11

Skanska avtalar med Bavaria i Solna

Skrivet av 
alt

Skanska köper Bavarias fastighet i Solna och tecknar samtidigt ett nytt avtal med bolaget i projektet Solna United med planerad inflytt 2019.


Skanska förvärvar kvarteret Tygeln 1 i Solna av Bavaria (som säljer och servar bilmärkena BMW och Mini) för 300 Mkr. Fastigheten är i dag fullt uthyrd till Bavaria. Samtidigt hyr Skanska hyr ut cirka 4.500 kvm i projektet Solna United (kv Tygeln 2) till Bavaria med planerad inflytt under andra halvåret 2019.
    

– Vi är väldigt glada över att få en så fin första hyresgäst till Solna United. I och med förvärvet av Tygeln 1 fortsätter vi att bidra till den positiva utvecklingen vid Solna station. Fastigheten blir också ett bra komplement till Solna United och en naturlig förstärkning av vårt engagemang i området, säger Caroline Arehult, vd för Skanska Fastigheter Stockholm.
    

Bavaria kommer att ha sitt nya showroom i Solna United, medan deras verkstad flyttas från Tygeln 1 till nya lokaliseringar i Stockholmsområdet.
    

– Bavaria är oerhört glada över affären som är ett stort steg i vår framtida satsning i norra Stockholm. I och med denna affär ges vi nu möjligheter att fortsätta utvecklas tillsammans med BMW och Mini, säger Johan Frisk, vd för Bavaria Stockholm Bil.