18 maj 2024
onsdag, 13 april 2016 17:09

Humlegården Fastigheter letar ny vd

Skrivet av 
alt
Efter sommaren avgår Per-Arne Rudbert efter 17 år som vd för Humlegården Fastigheter. Till vänster syns Tomas Eriksson, styrelseordförande i Humlegården Fastigheter.

 

Den 31 augusti avgår Per-Arne Rudbert (f. 1954) som vd för Humlegården Fastigheter – en tjänst han tillträdde i maj 1999. Under 17 år som vd har han bidragit till att marknadsvärdet på Humlegårdens fastigheter stigit från 1,5 Mdr kr till 15,6 Mdr kr, vilket gör bolaget till det fjärde största på Stockholmsmarknaden. Avkastningen på substansvärdet, som ägarna fäster störst vikt vid, den överstiger under en konjunkturcykel 8 procent.

 

– Det är en utmärkt avkastning med tanke på att Humlegården är inriktade på förvaltning av försäkringsbolagstillgångar som ska ske med låg risk, säger Tomas Eriksson, styrelseordförande för Humlegården.

Han fortsätter:

– Styrelsen har kommit fram till att den stabila och starka position Humlegården nu har skapar bra förutsättning för en ordnad succession. Vi påbörjar nu därför rekryteringsarbetet av ny vd.

 

– Jag är väldigt stolt över vad mina medarbetare och jag åstadkommit genom åren. Jag lämnar efter mig ett starkt växande och innovativt fastighetsbolag med fokus på kunder, arkitektur och hållbarhet. Utöver att tacka medarbetare vill jag också framföra ett stort tack till ägare och övriga i länsförsäkringsgruppen där många blivit vänner för livet, säger Per-Arne Rudbert.