26 april 2024
onsdag, 13 april 2016 10:58

Dolietis, ny vd för Egnahemsbolaget

Skrivet av 
alt

                                                                                      
Mikael Dolietis (bilden) har utsetts till ny vd för kommunägda Egnahemsbolaget i Göteborg med tillträde den 15 augusti. Han har varit verksam i fastighetsbranschen i över 20 år och är sedan 2013 fastighetsutvecklingschef på systerbolaget Familjebostäder. Michael Pirosanto, tf vd i Egnahemsbolaget, kommer efter överlämning att återgå till att vara heltids-vd på Gårdstensbostäder.
    

– Jag är väldigt glad över att styrelsen i Egnahemsbolaget valde en koncernintern kandidat. Mikael är en duktig och omtyckt person med lång branscherfarenhet. Jag ser fram emot att jobba ihop med honom och övriga medarbetare på Egnahemsbolaget för att utveckla verksamheten. säger Mariette Hilmersson, vd för moderbolaget Framtiden.
    

Egnahemsbolagets uppdrag är att bygga bostads- och äganderätter i Göteborg med fokus på bostadssegregerade områden, som idag domineras av till exempel hyresrätter. Tillsammans med andra byggaktörer deltar Egnahemsbolaget i BoStad 2021 – ett samverkansprojekt som ingår i Göteborgs 400-årsjubileum med målet att göra Göteborg till en ännu bättre stad. Satsningen innebär att 7-000 nya bostäder, utöver ordinarie bostadsproduktion, ska vara färdigställda till år 2021.
    

– Det blir ett spännande och utmanande uppdrag att fortsätta med detta utvecklingsarbete tillsammans med mina medarbetare samt med nya och befintliga samarbetspartners, säger Mikael Dolietis.