18 maj 2024
tisdag, 12 april 2016 14:40

Atrium Ljungberg kontrakterar Bankgirot

Skrivet av 
alt

Bankgirot ska flytta sitt huvudkontor till Stora Katrineberg 16 i Liljeholmen.


Efter närmare 30 år i Globenområdet flyttar Bankgirot i april/maj 2017 hela sin verksamhet till Atrium Ljungbergs relativt nyförvärvade Stora Katrineberg 16 i Liljeholmen, som därmed utökas med ytterligare ett företag med ett starkt varumärke.
    

Det var i februari 2015 som Atrium Ljungberg tillträdde tomträtten Stora Katrineberg 16 – en kontorsfastighet på cirka 40.000 kvm med ett trettiotal hyresgäster. Hyresavtalet med Bankgirot är sjuårigt och omfattar kontorsyta om cirka 7.000 kvm – en yta Sweco (tidigare Grontmij) lämnar den 30 april 2016.
    

Fram till Bankgirots inflyttning ska Atrium Ljungberg genomföra en större ombyggnation av lokalerna samt uppgradera och byta lokalernas tekniska installationer. 
    

– Vi är stolta och glada över att Bankgirot, ett långsiktigt företag med starkt varumärke, väljer att lägga sin verksamhet hos oss i Liljeholmen. De kommer att få mycket bra lokaler i ett etablerat kontorskluster med närhet till service och med goda kommunikationsmöjligheter, säger Micael Averborg, affärsområdeschef för Transaktion och marknad på Atrium Ljungberg. 
    

Som det enda clearinghuset för massbetalningar i Sverige har Bankgirot en central roll i den svenska betalningsinfrastrukturen och säkerställer dagligen ett flöde på 50 Mdr kr.
    

– Den här fastighetslösningen ger oss förutsättningar att skapa en modern kontorsmiljö med önskad flexibilitet och god arbetsmiljö. Det förbättrar möjligheten att öka medarbetarnöjdheten och ger möjlighet till effektiva kundmöten, säger Torbjörn Ericsson, vd på Bankgirot.