18 maj 2024
fredag, 08 april 2016 10:46

Dialog om 4.000 nya bostäder i Skärholmen

Skrivet av 
alt

I Skärholmen och stadsdelarna Vårberg, Sätra och Bredäng planeras för 4.000 nya bostäder.


Stockholms stad bjuder in till tidig medborgardialog för att få synpunkter på planerna för projekt Fokus Skärholmen inom vilket det planeras för 4.000 nya bostäder i stadsdelarna Vårberg, Skärholmen, Sätra och Bredäng. Medborgardialogerna kommer att genomföras vid fem tillfällen mellan 12-16 april i dessa stadsdelar.
    

– Behoven är stora och fyra tusen nya bostäder är ett mycket stort tillskott på bostadsmarknaden. Det är också ett bra tillfälle att utveckla befintliga kvaliteter i området, och Skärholmen har både rikt kulturliv och fantastiska naturmiljöer, säger Roger Mogert, stadsbyggnadsborgarråd (S).
    

För att stadsutvecklingen i Skärholmen ska bli så bra som möjligt behöver staden få hjälp av de verkliga experterna: människor som bor, arbetar eller går i skolan i området.
    

– Ingen vet bättre än de vad som fungerar och vad som kan bli bättre. Vi är mycket angelägna om att få deras synpunkter som underlag i det fortsatta planeringsarbetet, säger Joel Berring, projektledare på stadsbyggnadskontoret.
    

Förutom att få information och träffa de som arbetar i projektet finns även möjlighet för allmänheten att lämna synpunkter via ett nytt digitalt verktyg. Med detta kan medborgare via telefon, surfplatta eller dator tycka till om planerna för olika platser på en karta över planområdet.