29 april 2024
tisdag, 05 april 2016 17:21

CBRE påbörjar uppdrag från Aberdeen

Skrivet av 
alt

CBRE förvaltar numera denna handelsfastighet i Linköping för Aberdeens räkning.

 

I höstas kom CBRE och Aberdeen Asset Management (AAM) överens om att CBRE ska över förvaltningen av en portfölj om 290 fastigheter i Norden. I avtalet ingår även att cirka 60 anställda från Aberdeen går över till CBRE. Som det första landet ut, har övergången av anställda från Aberdeen precis skett.

 

– Utnämningen från Aberdeen kommer att ytterligare utveckla vår kapacitet inom Asset Services i Norden. Detta är ytterligare ett steg i att utveckla CBRE och det känns fantastiskt att få göra det i nära relation med Aberdeen, säger Patrik Kallenvret, vd på CBRE Sweden.

 

Det nytecknade avtalet innebär att CBRE kommer ansvara för förvaltning av fastigheterna samt klientredovisning och administration i Norden. AAMs nordiska fastigheter inkluderar kontor, shoppingcenter, industri- och bostadsfastigheter i Danmark, Sverige, Norge och Finland.

 

Det är första gången AAM outsourcar sin fastighetsförvaltning och tillhörande ekonomifunktioner i regionen vilket gör CBRE till en av de största leverantörerna inom outsourcing av fastighetsförvaltning i Norden.

 

– Outsourcingen en del av vår strategi att förena vår internationella affärsmodell och anpassa vår nordiska verksamhet till övriga delar av Aberdeens fastighetsplattform. Genom att skapa en verksamhetsmodell som säkerställer ett tydligt fokus för våra team på fond- och kapitalförvaltning, inklusive strategisk uthyrning och utvecklingstjänster, är vi väl rustade för att tillhandahålla en kostnadseffektiv, fokuserad och god service till våra kunder. Detta medför också att vi stöttar positioneringen av vår internationella fastighetsverksamhet för framtida tillväxt i Norden, säger Pertti Vanhanen, Global Head of Property på Aberdeen Asset Management.