18 maj 2024
måndag, 21 mars 2016 11:25

SFV hyr 6.800 kvm av Slussgården

Skrivet av 
alt

Statens Fastighetsverk (SFV) ska flytta sitt huvudkontor från Järntorget i Gamla stan till anpassade lokaler i Kv Saturnus vid Slussen på Södermalm.


Slussgården har tecknat ett femårigt hyresavtal med Statens fastighetsverk (SFV) som flyttar sitt huvudkontor och utrikes förvaltningsområde till Kv. Saturnus 20 på Södermalm. Uthyrningen omfattar totalt cirka 6.800 kvm kontorsyta med inflyttning den 1 juli 2017. Lokalerna ska anpassas efter hyresgästens behov och genomsyras av ett hållbarhetsprogram som sträcker sig under hela arbetet med projektering, byggproduktion och förvaltningsskedet.
    

– Vi har länge letat efter lokaler som kan skräddarsys efter vårt behov att samla huvudkontorets alla verksamheter. Närheten till flera av våra största projekt i Stockholm samt bra kommunikationer var starkt bidragande till att vi valde Slussgården som hyresvärd, säger Björn Anderson, generaldirektör på Statens fastighetsverk.
    

Slussgårdens ambition har varit att erbjuda Statens fastighetsverk en modern och effektiv kontorslösning samtidigt som hänsyn tas till bland annat miljöanpassade system- och materialval samt socialt ansvarstagande i projektets olika skeden.
    

– Vi är mycket hedrade över att Statens fastighetsverk valt oss som hyresvärd och det är särskilt roligt att driva hela anpassningen och förvaltningen med hållbarhet i fokus. Det är också ett stort förtroende att få möta upp mot SFV:s långtgående krav inom arkitektur, formgivning och design, säger Jari Lalli, vd för Slussgården.