18 maj 2024
måndag, 14 mars 2016 17:06

Investeringar om 95 miljarder euro i Stockholm

Skrivet av 
alt

Olle Zetterberg, vd på Stockholm Business Region, säger att en investeringspotential om 95 miljarder euro till år 2025 är Stockholmsregionens huvudbudskap under MIPIM.

 

Stockholmsregionen deltar för 23:e året i rad på investerarmässan MIPIM i Cannes, som är en av världens främsta fastighets- och investerarmässa. Investeringspotentialen om 95 miljarder euro till år 2025 är Stockholmsregionens huvudbudskap under MIPIM.

 

– Det är viktigt att vi visar upp regionens konkurrenskraft på MIPIM för att attrahera investeringar. Om regionen ska växa i den takt som det finns potential för är MIPIM ett av de bästa tillfällena under året att träffa både svenska och internationella aktörer, säger Olle Zetterberg, vd på Stockholm Business Region.

 

Stockholmsregionens omfattande investeringspotential på 95 miljarder euro består bland annat av:

 

1. Bostäder: 45 miljarder euro 2. Järnvägar, spårvägar: 13 miljarder euro. 3. Kontor: 4,4 miljarder euro. 4. Vägar, gator, torg: 4 miljarder euro.

 

Under mässan kommer också The MIPIM Awards 2016 att delas ut i 11 kategorier. I år har Stockholmsregionen möjlighet att kamma hem två priser, i kategorin Best Residential Development med bostadshuset Katscha, Norrköpings kommun och i kategorin Best Shopping Center med Mall of Scandinavia, Solna kommun.

 

The MIPIM Awards delas sedan 1991 ut för att “honour the most outstanding and accomplished projects, completed or yet to be built, around the world.” Den internationella juryn för MIPIM Awards 2016 har valt ut 44 finalister från 230 projekt i 42 länder.

 

Satsningen under MIPIM omfattar seminarier och gemensam marknadsföring av Stockholmsregionen tillsammans med kommuner och fastighetspartners.