18 maj 2024
fredag, 11 mars 2016 12:37

Vasakronan och JM gör bytesaffär i Uppsala

Skrivet av 
alt

Bytesaffären med Vasakronan ger JM möjlighet att bygga fler bostäder i Kapellgärdet, Uppsala.


Vasakronan och JM har genomfört en bytesaffär i Uppsala där Vasakronan för 6,4 Mkr köper den centralt belägna fastigheten Kungsängen 14:1 och JM köper en avstyckad fastighet med beteckning Kvarngärdet 1:34 för 60 Mkr. Respektive fastighet innehåller byggnader som ska rivas och det finns inga hyresgäster i någon av fastigheterna.
    

Den fastighet som JM köper har en lagakraftvunnen detaljplan med möjlighet att uppföra cirka 180 bostäder, i storlekar 1-5 rok, i Kapellgärdet och ligger i direkt anslutning till JMs tidigare kvarter Tornet. Säljstart av den första etappen om 37 lägenheter sker redan i maj.
    

Vasakronans förvärv, Kungsängen 14:1, ligger i anslutning till en av bolagets befintliga fastigheter och avsikten är att tillskapa en kommersiell byggrätt.

 

– Fastigheterna ligger i omedelbar närhet till Resecentrum – ett område med stor potential för att skapa bra kontorsbyggnader. Området runt Kvarngärdet har successivt omdanats till ett bostadsområde varför det här är en god affär för båda parter, säger Jonas Bjuggren, chef region Uppsala på Vasakronan.