18 maj 2024
tisdag, 08 mars 2016 12:11

Skandia Fastigheter förnyar Danderyd

Skrivet av 
alt

Det kontorshus som Skandia Fastigheter inleder bygget av i nya Danderyds Centrum ska certifieras enligt miljöcertifieringssystemet Breeam, och planen är att nå den höga nivån ”Excellent”.


Skandia Fastigheter påbörjar nu om- och tillbyggnaden av Mörby Centrum i Danderyd strax norr om Stockholm. Projektet innebär att nuvarande köpcentrum kommer att utökas med 15.000 kvm butiksyta, samtidigt som köpcentrumbyggnaden kommer att flankeras av två kontorshus om cirka 20.000 kvm samt att tre nya bostadshus adderas till centrumområdet. Som en del av projektet planeras det också för ett nytt varumärke, där Mörby Centrum byter namn till Danderyd Centrum.
    

Förnyelsen innebär att dagens 55 butiker och 18.300 kvm ska öka till cirka 100 butiker och 33.000 kvm.
    

– Vi kommer att skapa en modern boutique-galleria med ett breddat, handplockat butiksutbud, som rymmer både sällanköps- och dagligvaror samt attraktiva restauranger och service. Fastigheten får en hög miljöklassning, en helt ny fasad och interiör med generös takhöjd. Planen är att dörrarna till Danderyd Centrum ska slås upp 2020, säger Bo Jansson, fastighetschef för köpcentrum och bostäder på Skandia Fastigheter.
    

Projektets första fas består av det södra av de bägge kontorshusen. Den senast tillkomna hyresgästen Besqab, innebär att huset, som får en uthyrningsbar yta om cirka 3.300 kvm är nästan helt uthyrt, redan innan byggstart. Inflyttning i den åtta våningar höga kontorsbyggnaden planeras till slutet av 2017.
    

– Intresset för att hyra kontorslokaler här har varit mycket stort. De attraktiva planerna för centrumområdet och nya, moderna lokaler, i kombination med det fantastiska kommunikationsläget och skyltläget utmed E18, har varit avgörande för hyresgästerna. Nu ser vi fram emot att börja hyra ut det andra kontorshusets 17.000 kvm, säger Helena Ekman, uthyrningschef på Skandia Fastigheter.