18 maj 2024
söndag, 06 mars 2016 19:12

Värmdö väntar med försäljning till Rikshem

Skrivet av 
alt

Monica Pettersson, kommunstyrelsens ordförande (M) i Värmdö.

 

Det finns många tveksamheter kring Rikshem och de senaste veckornas skandaler därför kommer inte kommunstyrelsen i Värmdö att besluta om en försäljning av verksamhetslokaler denna vecka. Det har gruppledarna för Moderaterna, Liberalerna och Socialdemokraterna i kommunstyrelsen beslutat. Det finns många oklarheter menar kommunstyrelsen i Värmdö kring Rikshems ägare, styrelse och ledning.
    – Vi tycker att det är klokt att i det här skedet avvakta att teckna avtal, säger Monica Pettersson, kommunstyrelsens ordförande (M). En ny styrelse i Rikshem ska utses den 11 mars och därefter återstår att se när det finns en ny ledning för bolaget.
    – Det har varit för mycket turbulens kring ägarnas olika uppfattningar om bolagets framtid och styrelsens agerande. Vi är därför i dagsläget inte redo att gå vidare med en försäljning av verksamhetslokalerna, enligt Mikael Lindström, 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen (S).
    – Värmdöborna måste känna förtroende för kommunens agerande i en så långsiktig fråga. Därför menar vi att det är bättre att parkera diskussionen och reda ut ett antal frågetecken, menar Anders Gullander, 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen (L).
    Kommunstyrelsens presidium ser därför ingen möjlighet att besluta om en försäljning vid sammanträdet den 9 mars.

 

– Vi har en positiv inställning till Rikshem och det goda samarbetet  som har inletts i Värmdö Bostäder AB, där Rikshem sedan den 1 december 2015 äger 49 procent av aktierna, säger kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson (M).