18 maj 2024
måndag, 29 februari 2016 11:49

Kungsleden avtalar med Nobis i Hagastaden

Skrivet av 
alt

Kungsleden och Nobis skapar ny destination i Blästern 14.


Kungsleden har med Annordia som rådgivare skrivit ett 20-årigt hyresavtal med Nobis för ett nytt designhotell på Gävlegatan i fastigheten Blästern 14 i hjärtat av Vasastan och Hagastaden, Stockholm. Hotellet kommer med sina 242 rum, konferens och restaurang bli en ny destination för hotellgäster, grannar, boende och turister.
    

Fastigheten Blästern 14 ingick i en stor affär då Kungsleden köpte merparten av GE Real Estates kvarvarande fastigheter i Sverige under 2014. Nu investerar bolaget 385 Mkr i fastigheten som totalt omfattar 15.000 kvm kontor och garage. Projektet är indelat i två etapper där den första inkluderar hotellet om 9.500 kvm och den andra 5.500 kvm kontor i byggnaden mot Gävlegatan. Hotellet ska färdigställas under hösten 2018, medan kontorsytorna och beräknas vara klara under 2021.
    

Fastigheten har en unik historia som sträcker sig tillbaka till 1930-talet då arkitekten Sigurd Lewerentz ritade byggnaden som bland annat tjänstgjort som kontor och magasin åt Philips Sverige. Byggnadens historia har haft en betydande inverkan på det konceptarbete som Kungsleden och Nobis genomfört med relativt små men funktionella och attraktiva rum samt designade long-stay-rum. Ambitionen är att skapa en ny destination och mötesplats med bra stämning och service i generösa restaurang-, bar- och loungeytor som rör sig fritt mellan inomhusmiljön och den inbjudande gården.
    

– Stockholm är en unik stad med fantastiska ytor bakom våra vackra husfasader men som oftast är stängda för den breda allmänheten. Vi vill istället öppna upp en inbjudande gård och skapar tillsammans med Nobis en destination – en oas i staden – i Stockholms mest expansiva och spännande område dit alla är välkomna för att uppleva något alldeles speciellt, säger Biljana Pehrsson, vd Kungsleden.
    

– Vi vill erbjuda en hotellprodukt av hög kvalitet till ett bra pris. Vi kommer att dra ner på ytan i rummet men ha samma höga kvalitet på upplevelsen som vi har på våra andra hotell. Det här är ett koncept jag har velat göra länge och det är väldigt kul att få förverkliga det tillsammans med Kungsleden, kommenterar Sandro Catenacci, vd för Nobis.