18 maj 2024
torsdag, 25 februari 2016 17:26

Bygg-Fast bygger med Balder och AP3

Skrivet av 
alt

Bygg-Fasts vd Peter Bellevik och bostadsministern Mehmet Kaplan i samband med första spadtaget på Nya Kryddhyllan i Gårdsten, Göteborg. Bygg-Fast är initiativtagare och har skapat projektupplägget, där Robert Dicksonska stiftelsen kommer vara slutlig tagare.

 

 

Bygg-Fast och Balder 4 AB (B4), som ägs av Balder och Tredje AP-fonden (AP3), har tecknat ett avtal som ska möjliggöra fler hyresrätter i tillväxtorter i Sverige. Tanken är att Bygg-Fast, som i dagsläget har cirka 400 hyresrätter i produktion och planerar att uppföra cirka 1.000 lägenheter under de närmaste två till tre åren, ska bygga åt B4.  De bostäder som byggs för B4 ska förvaltas av Balder.

 

I ett samtal med Fastighetsaktien framhåller Peter Bellevik, vd för Bygg-Fast, att samarbetet med Balder och Tredje AP-fonden skapar möjligheter för bolaget att både två och tredubbla produktionen.

 

– Jag är mycket nöjd att tillsammans med Balder och Tredje AP-fonden kunna ta ett större grepp på bostadsmarknaden och få igång produktionen för fler hyreslägenheter, säger han.

 

Bygg-Fast utvecklar fastigheter av alla typer i egen regi eller tillsammans med partners.

 

Bland ett femtontal projekt kan nämnas utveckling av 86 nya bostäder i Kungsängens Kyrkby 2:1 i 15 våningar med en utsikt över Mälaren samt den pågående produktionen av 120 hyresrätter vid Kaneltorget i Gårdsten, i norra delen av Göteborg.    

 

Enligt Bellevik brukar bolaget stå kvar som delägare i de projekt de uppför. Bygg-Fast, som bildades 1979 av Keith Olsson, äger och förvaltar självt cirka 1.000 lägenheter i Västsverige. Under 2012 etablerades kontor även i Linköping och Stockholm och 2014 slogs Bygg-Fast ihop med företaget Forsen Projekt. Resultatet blev två bolag: Bygg-Fast som blev fastighetsutvecklingsbolaget och Forsen som blev projektledningsföretaget. LE