4 maj 2024
onsdag, 24 februari 2016 10:59

Skandia Fastigheter slog index med 5 procent

Skrivet av 
alt

Skandia Fastigheters ledningsgrupp.


När IPD/Svenskt Fastighetsindex presenterade 2015 års mätning av fastighetsbolagen på den svenska marknaden, blev branschens avkastningssiffra, inklusive investeringar och transaktioner, 13,9 procent. Skandia Fastigheter siktar varje år på att slå snittet med över en procent. För 2015 blev det mer än så. Totalavkastningen blev hela 18,7 procent.
    

– Mätningen ger oss ett transparent svar på hur vi står oss i jämförelse med de 38 andra stora fastighetsbolagen i Sverige. I år konstaterar vi att Skandia Fastigheter gick i mål på 18,7 procents totalavkastning, vilket är nästan fem procent över branschsnittet säger Anders Kupsu, vd Skandia Fasigheter.
    

Kupsu ser flera bakomliggande faktorer till den goda utvecklingen och framhåller det högkvalitativa och välbalanserade fastighetsbestånd och en driven medarbetarstyrka som två av dem.
– Vi bedriver en aktiv fastighetsförvaltning, och våra lönsamma fastighetsutvecklingsprojekt utgör också en stor del av den attraktiva totalavkastningen. Vår strategi att äga förvalta och utveckla fastigheter inom både kontor, köpcentrum, bostäder och samhällsfastigheter visar sig också vara rätt, då samtliga segment varit med och bidragit till våra fina siffror.
    

IPD-mätningen av den svenska fastighetsmarknaden 2015 omfattade 39 fastighetsportföljer till ett sammanlagt värde av cirka 587 Mdr kr. Sett över tidsperspektiv om både tre, fem och tio år ligger Skandia Fastigheter etta i ranking vad gäller IPD/Svenskt Fastighetsindex gentemot branschkollegorna.