3 maj 2024
måndag, 22 februari 2016 11:51

Catena bygger logistikbyggnad åt Boozt

Skrivet av 
alt

E-handelsföretaget Boozt Fashion blir en stor hyresgäst i E-City Engelholm.


Catena har genom dotterbolaget Queenswall AB tecknat ett 15-årigt hyreskontrakt om 43.500 kvm med Boozt Fashion AB. Fördelningen är 42.000 kvm logistikyta samt 1.500 kvm kontor med mera. Fastigheten beräknas vara klar i slutet av kvartal ett 2017. Catena äger 60 procent av Queenswall. Årshyran uppgår till 26,1 Mkr.
    

– Det känns nästan som om vi har fått E-handels – Créme de la Créme – till oss och att vårt arbete med satsning inom E-handel har varit rätt. Hos oss får kunden mer än en logistikyta, den får även en partner som aktivt medverkar i möjligheten att ständigt utveckla hela affären, säger Göran Månsson, vd för Queenswall.
    

Byggnaden uppförs i Norra Varalöv, som totalt omfattar en möjlig logistikyta om 77.000 kvm och är avsedd för e-handel, små som stora aktörer. Detta är den andra etappen av planerade tre.
    

Catena beräknar att den totala investeringen, för det som nu fått namnet E-CITY Engelholm, till drygt 500 Mkr.
    

Enligt Catenas miljöpolicy ska hela e-handels-klustrets byggnader miljöanpassas och certifieras genom Green Building med en beräknad energiuppvärmning på max 13 kWh per kvadratmeter. Som jämförelse kan nämnas att Boverkets förespråkar 50 kWh.

 

Catena väntar en kraftig efterfrågan på logistikfastigheter anpassade efter E-handelsoperatörernas krav och är bered att etablera flera områden efter dessa behov även fortsättningsvis. Bolagets vision är att vara i framkant när det gäller nya trender i marknaden och bidra till en hållbar utveckling av logistikfastigheter.
    

– Med stolthet känner jag att vi har en bärande idé även med satsningen på e-handelslogistik och tanken att möta kunden tidigt i processen bidrar till en utveckling av ett helt nytt koncept inom logistik, säger Gustaf Hermelin, vd för Catena