29 april 2024
fredag, 19 februari 2016 08:56

CLS säljer för 590 Mkr i Vänersborg

Skrivet av 
alt

Vänerparken var Västra Götalands centrum i mer än hundra år. 1870 uppfördes här ett sjukhus för regionen och på 1990-talet byggdes området ut för att skapa ett modernt vårdcentrum med rehabiliterings- och äventyrsbad.


CLS Holdings plc har avtalat med det privatägda fastighetsbolaget Bengt Linden AB om att sälja Vänerparken i Vänersborg för 590 Mkr. Fastigheten omfattar cirka 39.000 kvm för blandad användning (kontor, utbildning och vård m.m.) och en betydande del av kontrakten förnyades under fjolåret. CLS har fått en handpenning om 25 Mkr och tillträdet är satt till den 1 maj. Exklusive kostnader ligger försäljningspriset på 590 Mkr, eller 11,0 procent, över den externa värderingen per den 30 juni 2015.
    

Genom affären drar CLS nytta av den mycket starka svenska fastighetsmarknaden för att frigöra värde som byggts upp under mer än 15 år. Samtidigt innebär det att gruppen kommer att fokusera sina resurser på Storbritannien, Tyskland och Frankrike.
    

Sten Mörtstedt, styrelseordförande i CLS Holdings plc, kommenterar:
– Jag är mycket glad att vi har nått en överenskommelse med Bengt Linden AB om försäljning av Vänerparken. Sedan köpet år 1998 har fastigheten starkt bidragit till kassaflödet för koncernen och dess försäljning återspeglar vår strategi att göra långsiktiga investeringar på viktiga europeiska fastighetsmarknaderna med vår opportunistiska portföljförvaltning.

 

För en vecka sålde sedan Bengt Liden med familj blandfastigheten Ormängen 3 i Hässelby Gård, uppförd av byggmästare Olle Engkvist år 1955, till Wonna I Jong, för 500 Mkr.