2 maj 2024
måndag, 15 februari 2016 12:16

Alecta bildar logistikbolag med Bockajö

Skrivet av 
alt

Styrelsen i Logistikfastigheter Sverige AB, från vänster: Paul Frankenius, Bockasjö, Thomas Dansk, Alecta, Joakim Hedin, Bockasjö och Frans Heijbel, Alecta.


Alecta och Bockasjö bildar ett gemensamt nytt logistikbolag för att inom fem år bygga upp ett betydande bestånd av logistikfastigheter på strategiska platser i Sverige och övriga Skandinavien. Det nya bolaget får namnet Logistikfastigheter Sverige AB och ägs till lika delar mellan parterna.
    

– Det handlar om en logisk och klok lösning som bägge parter känner sig trygga med, säger Joakim Hedin, det nya bolagets vd som även fortsätter i sin nuvarande roll som vd för Bockasjö AB.
    

Som en första affär köper Logistikfastigheter tre större fastigheter från Bockasjö AB. Dessa omfattar en total uthyrningsbar yta om 116.000 kvm och är strategiskt belägna på Landvetter flygplats, i Arlanda Stad vid Arlanda flygplats samt invid E6 i Helsingborg.
    

Enligt avtalet mellan parterna har Logistikfastigheter option på samtliga de nya logistikfastigheter som Bockasjö kommer att uppföra i framtiden. Bockasjö har en betydande portfölj med planerade projekt, bland annat byggnation av fem större logistikfastigheter i anslutning till Göteborgs Hamn.
    

– Genom detta samarbete får vi exponering mot den intressanta logistiksektorn och med en erfaren partner som Bockasjö har vi alla möjligheter att utveckla vårt gemensamma bolag, säger Thomas Dansk, Asset Manager på Alecta och ordförande i det nybildade Logistikfastigheter.
    

Bockasjös juridiska rådgivare i affären har varit Advokatfirman Lindahl och Alectas juridiska rådgivare har varit Falkenborn Advokatbyrå och Sander Renström Berg Advokat.