5 maj 2024
måndag, 15 februari 2016 11:51

Pembroke avtalar med Swedbank i city

Skrivet av 
alt

Nya Hästen 21 i korsningen Mäster Samuelsgatan/Regeringsgatan är resultatet av ett samarbete mellan Pembroke och den danska arkitektbyrån Schmidt Hammer Lassen Architects.


Pembroke Real Estate tecknat en avsiktsförklaring med Swedbank som ska flytta sin enhet Stora företag & Institutioner till Sveavägen 14 i Stockholm – en kontorsbyggnad om 10.000 kvm mitt emot Hötorgsskraporna. Swedbank kommer att flytta in under första kvartalet 2017 och stanna i upp till fem år, innan flytten går vidare till Pembrokes senaste utvecklingsprojekt Hästen 21 i korsningen Mäster Samuelsgatan och Regeringsgatan.
     

– Vi är glada att Swedbank valt en Pembroke-fastighet nu när de återvänder till Stockholms affärskvarter – och vi är glada över möjligheten att samarbeta med dem kring en långsiktig lösning i vårt utvecklingsprojekt Hästen 21. Vi tror att flytten kommer att gynna Swedbank och dess kunder, säger Mark Takeuchi, nordenansvarig för Pembroke Real Estate.
    

Hästen 21 tillhör ett av Pembrokes utvecklingsområden, som också innefattar Mästerhuset och PK-huset. Inom kort väntas ett start-PM godkännas och därmed kan en detaljplanprocess påbörjas. Byggstart väntas ske under 2018 och färdigställande under 2020.