6 maj 2024
torsdag, 11 februari 2016 12:35

Rezidor investerar i Strand Hotel

Skrivet av 
alt

Den 100 år gamla ikoniska fastigheten, Strand Hotel, vid Nybrovikens kaj är ett av Rezidors flaggskepp i Skandinavien.


Rezidor har förlängt sitt hyresavtal för Radisson Blu Strand Hotel vid Nybroviken i Stockholm med 25 år. Samtidigt har Rezidor kommit överens med fastighetsägaren, som är frimurarestiftelser närstående Svenska Frimurare Orden, om att genomföra en fullständig renovering av hotellfastigheten under ledning av arkitektkontoret Wingårdhs. Hotellet kommer att få ytterligare 17 rum, vilket totalt innebär 169 rum, och renoveringen finansieras genom en gemensam investering om 150 Mkr från Rezidor och ägaren.
    

– Vi är stolta över att fortsätta driva Radisson Blu Strand Hotel, som är ett landmärke i Stockholm, och tackar våra samarbetspartners för deras fortsatta förtroende för koncernen. Strand är en viktig del av vår portfölj i Sveriges huvudstad, där vi driver sex Radisson Blu-hotell med 1.800 rum, säger Wolfgang M. Neumann, vd och koncernchef för Rezidor.
    

– Det förlängda hyresavtalet kommer också att ge våra stiftelser en bättre ekonomisk styrka att dela ut anslag till medicinsk forskning inom pediatrik och geriatrik, tillägger ordförande Carl-Gustaf Piehl, Svenska Frimurare Orden.
    

Renoveringen och utbyggnaden av Radisson Blu Strand Hotel är en del av Rezidors hittills största investeringsprogram i Norden. Efter en nyemission om 60 MEUR under 2014, lanserar koncernen ett investeringsinitiativ om 110 MEUR under en treårsperiod för att uppgradera ett flertal viktiga hotell i regionen.  
    

Nyligen genomförde Rezidor ytterligare en viktig transaktion i Sverige, och slutförde försäljningen av företaget som innehade hyresavtalet för Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborg. Vinsten från försäljningen uppgår till cirka 1,7 MEUR, och kommer att redovisas under första kvartalet 2016. Hotellet kommer framöver att drivas under ett franchiseavtal.