3 maj 2024
onsdag, 10 februari 2016 11:42

Stockholmshem vill bygga på höjden

Skrivet av 
alt
Så här kan Stockholmshems nya kontor komma att se ut. Visionsbild: Söderberg Stockholm AB.


Stockholmshem har ett uppdrag att flytta huvudkontoret från Hornsgatan på Södermalm till Skärholmen och planerar att förstärka satsningen med nyproduktion av bostäder. Visionen är ett nytt huvudkontor och bostäder i samma byggnad – gärna 24 våningar.
    

Stockholms stad planerar nyproduktion av 4.000 lägenheter i Skärholmen de kommande åren, en satsning som Stockholmshem vill vara med och bidra till. Enligt ägardirektiv ska Stockholmshem flytta huvudkontoret till Skärholmen, men ambitionerna är högre än så.
 – Vi har en vision om ett nytt landmärke på en central plats i Skärholmen, säger Kadir Kasirga (S), ordförande i Stockholmshem.
    

Den nya byggnaden planeras på den plats där det idag är lokaler för fordonstekniska gymnasiet, bredvid Skärholmen centrum. Förslaget kommer att utredas vidare men arbetet är påbörjat och samtal pågår med flera parter, bland annat SISAB som äger den nuvarande fastigheten. En ny byggnad beräknas stå klar 2020-2021.
    

– Stockholmshem arbetar med innovativa metoder för att skapa smarta bostäder och det här projektet är ett exempel på det. Vi hade kunnat flytta vårt huvudkontor på kortare tid men vi är bostadsbyggare och vill använda det här uppdraget till att även bygga bostäder, säger Eva Nygren, vd på Stockholmshem.
    

I projektet ingår även ett uppdrag att utreda möjligheten för fler samarbeten med andra aktörer, exempelvis utökad kulturverksamhet och fler andra lokalhyresgäster.