4 maj 2024
tisdag, 09 februari 2016 10:58

Profi säljer portfölj till Partners Group

Skrivet av 
alt

I Profis försäljning till Partners Group ingår bland annat fastigheten Vitgröet 12  i Spånga Centrum. Fastigheten innehåller 13.000 kvm kommersiella lokaler. Bland hyresgästerna märks Arbetsförmedlingen, Trafikverket, Linas Matkasse, Swedbank och Itrim.


Profi Fastigheter har som ett led i avvecklingen av investeringsfonden Profi Fastigheter II AB avyttrat de kvarvarande fastigheterna till Partners Group. Partners Group är en global kapitalförvaltare med huvudkontor i Schweiz, som förvaltar ett totalt kapital på cirka 450 Mdr kr. Tillträdet genomfördes den 4 februari.
    

Portföljen utgörs av tio fastigheter i Storstockholm med en total uthyrningsbar area om cirka 100.000 kvm. Partners Group har gett Profi Fastigheter uppdraget att i egenskap av rådgivare arbeta med den fortsatta förvaltningen av portföljen och genomförandet av affärsplanerna. Portföljen innehåller ett flertal utvecklingsfastigheter som kräver betydande investeringar över de kommande åren.
    

Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter, säger:

– Vi är mycket stolta över att kunna säkra en bra avkastning till våra investerare i Profi II. Samtidigt är vi glada över att få förtroendet att fortsätta arbetet med att genomföra affärsplanen för portföljen och vidareutveckla fastigheterna tillsammans med Partners Group.
    

Fabian Neuenschwander, Senior Vice President, Partners Group:
– Vi är otroligt nöjda över att slutföra vårt första förvärv helt inriktat på Stockholm och ser fram emot att utveckla fastigheterna tillsammans med Profi Fastigheter. Vi har gjort flera förvärv i Norden de senaste åren och tror på en fortsatt stark utveckling av fastighetsmarknaden.
    

Den seniora finansieringen tillhandahölls av Swedbank AB. Rådgivare på säljarens sida var Newsec Capital Markets och Glimstedt. Rådgivare åt köparen var EY, Wistrand och Leimdörfer.