3 maj 2024
måndag, 08 februari 2016 14:47

JM har slutsålt Lindes backe i Årsta

Skrivet av 
alt
JM säljer nu stort till höga priser i Årstastråket.

 

alt

Husen omsluter en gemensam, grönskande gård med mötesplatser och lekytor.

 

alt

Det är premiär för JM i Årstastråket med Lindes backe som ligger i korsningen mellan Årstavägen och Johanneshovsvägen.

 

alt

Den pågående bygget av Lindes backe i Årsta. Bild: Stockholm & Projekt

 

I nya Årstastråket i södra Stockholm har JM nu slutsålt 181 borätter i Lindes backe, omfattande ettor om 36 kvm och femmor om 113 kvm. Tillträde ska ske under andra kvartalet i år.

 

Priserna är höga i Årstastråket. För det kommande kvarteret Lindes terrass kostar en etta om 35 kvm cirka 3,0 Mkr och en femma om 116 kvm cirka 7,9 Mkr. Avgifterna är, exkluderat varmvatten, mellan 2.700 kr/mån och 6.100 kr/mån, för att täcka drift och föreningsskuld.

 

I kvarteret Lindes backe har alla lägenheter har balkong eller uteplats, flera av bostadsrätterna har även dubbla balkonger.

 

Kvarteret I Lindes backe får en trappliknande form som följer berget det byggs på, med en höjd som varierar mellan tre till sju våningar. Husen omsluter en gemensam, grönskande gård med mötesplatser och lekytor. I de rymliga entréerna och hissarna kommer du lätt in och ut med exempelvis barnvagn.  Kvarterets byggnader har mörka putsfasader i kontrast till ljusa sockelvåningar. Preliminär inflyttning är andra kvartalet i år.

 

Det är premiär för JM i Årstastråket med Lindes backe som ligger i korsningen mellan Årstavägen och Johanneshovsvägen. Kvarteret får flera trapphus som följer gatans krökning och ramar in kvartersgården. Mot gatan får varje trapp hus en egen putsfärg och längst ned gör vi en sockelvåning med ljus klinkerfasad. Kvarterets västra sida vetter mot den blivande Arlaparken.

 

– Det är framför allt läget som har inspirerat oss, säger arkitekten Karl Liljeström, som tillsammans med JM har ritat Lindes backe.

 

Han fortsätter:
– Arkitekturen påminner om det gamla Årsta fast med en framtida stadsmässig prägel. Det nya kvarteret blir en del av promenadstaden. Lindes backe klättrar upp för gatukrönet i en trappliknande form där varje trapp hus blir ett eget steg.