2 maj 2024
onsdag, 03 februari 2016 10:22

ICA ska etablera en Maxi i Arninge

Skrivet av 
alt

ICA köper en tomt för en ny etablering i Arninge. Preliminär byggstart är hösten 2017 med färdigställande hösten 2018.


I våras gick Täby kommun ut med en markanvisningstävling för två oetablerade markområden i Arninge: Tumstocken och Arninge entré. Tilldelningsbeslut har nu fattats för hörntomten Tumstocken, om drygt 10.000 kvm byggrätt vid infarten till handelsområdet. Det blir ICA som förvärvar och utvecklar tomten. Det stod klart efter måndagens styrelsemöte i det kommunala bolaget Täby Fastighets AB, då tilldelningsbeslutet fattades. ICA, som i dagsläget har en mindre butik i Arninge, kommer att bygga en modern och miljöcertifierad Maxi stormarknad med Apotek Hjärtat och annan service.
    

– Tillsammans med pågående inflyttning i de nya bostadsområdena i Arninge-Ullna, satsningar på resecentrum, grönområden och rekreation, kommer den här försäljningen att innebära startskottet för en önskad utveckling av Arninge handelsområde, säger Hans Ahlgren (L), kommunalråd och ordförande i Täby Fastighets AB.
    

Täby kommun samarbetar med olika fastighetsägare för att bygga ut handelsområdet till att bli mer attraktivt och funktionellt. Arninge-Ullna kommer i framtiden att erbjuda drygt 2.000 bostäder i närheten av fina naturområden och handel. Det planerade resecentrumet, med en ny station på Roslagsbanan, blir en knutpunkt för att underlätta pendling till och från angränsande kommuner.
    

– Det är roligt att många är intresserade av området och förstår vilken potential det har. Nu påbörjar vi detaljplanerarbetet för att kunna utveckla ett trivsammare och mer tillgängligt Arninge, säger Johanna Frodestedt, projektchef för Arninge-Ullna.