17 maj 2024
torsdag, 28 januari 2016 19:18

Kungsleden skapar nya kontor i centrala Södertälje

Skrivet av 
alt

Kungsleden förnyar det gamla kommunhuset i centrala Södertälje.

 

Kungsleden påbörjar nu en stor ombyggnad av fastigheten Enen 10, det gamla kommunhuset i Södertälje och skapar därmed toppmoderna och effektiva kontorslokaler i ett eftertraktat läge.

 

Intresset för fastigheten, som omfattar cirka 6.000 kvm och ligger intill centralstationen har varit högt och hyresavtal hittills tecknats med ÅF, som hyr 1.000 kvm i fem år, gym- och friskvårdskedjan Flex Sverige AB, som avtalat om 1.400 kvm i tio år samt Tidermans Café som hyr 255 kvm i tio år.

 

Detta betyder att 50 procent av den uthyrningsbara arean är uthyrd innan byggstart och förhandlingar pågår för resterande yta. Investeringen uppgår till 125 Mkr och beräknas ge en avkastning om nära 9 procent.

 

Fastigheten får en genomgående effektivare planlösning, helt nya installationer och förbättrad miljöprofil, bland annat genom nya fönster och genomgående gröna hyresavtal.     

 

– Enen 10 är en välkänd fastighet med ett förstklassigt läge i centrala Södertälje men med ett stort behov av renovering. ÅF beräknas flytta in till hösten i år och vi beräknar vara helt klara med projektet till årsskiftet 2017. Vi ser en stor potential i Södertälje och Enen blir en viktig profilfastighet för oss i området, säger Frida Stannow Lind, fastighetsutvecklingschef på Kungsleden.