18 maj 2024
onsdag, 27 januari 2016 18:07

Karolina Keyzer, Stockholms stadsarkitekt slutar

Skrivet av 
alt
Efter fem år slutar Karolina Keyzer som stadsarkitekt i Stockholm.

 

Karolina Keyzer ska lämna sitt uppdrag som Stockholms stadsarkitekt efter drygt fem år. Hon menar att staden behöver någon som vill hålla ihop de offentliga rummen, enligt tidningen Arkitekten. Det var i augusti 2010 som Stockholm fick en ny stadsarkitekt i Karolina Keyzer, som då kom från Wingårdhs. Hon efterträdde Per Kallstenius som med några års uppehåll i början av 1990-talet hade innehaft posten sedan 1984.

 

Till tidningen framhåller Karolina Keyzer att Stockholm under hennes tid som stadsarkitekt har gått från frimärksplanering till ett mer övergripande perspektiv och att staden nu har en arkitekturstrategi som arbetas in i översiktsplanen. Hela stadsbyggnadskontoret har också moderniserats med fler medarbetare och mer lagarbete i öppna kontorslandskap.

 

– För mig är fem år ingen kort period. Jag är arkitekt, just stadsarkitekt är ingen livslång grej för mig. Det är ett jättefint jobb som behövs men nu får någon annan ta över. Varför inte en landskapsarkitekt? säger Karolina Keyzer i en intervju.