4 maj 2024
tisdag, 26 januari 2016 12:44

Fler borätter i Barkarbystaden

Skrivet av 
alt

Victor Hanson fortsätter att bygga bostäder i Barkarbystaden.


I sitt andra projekt i Barkarbystaden, Järfälla, ska Byggnadsfirman Viktor Hanson AB uppföra 137 bostadsrättlägenheter med lokaler för handel och service i bottenplan. Inflyttning planeras ske hösten 2017 innebär att Victor Hanson köper kvarter tio, som är en del av fastighet 2:2 belägen ära den nya skolan, Herrestaskolan, och Stora torget. Säljare är Järfälla kommun och köpeavtalet godkändes av kommunfullmäktige den 25 januari.
    

– Vi tror mycket på växtkraften i Barkarbystaden och det känns roligt att fortsätta med vår satsning här. Inte minst efter den fina utmärkelsen, Årets Byggnadsmärke 2015 i Järfälla, som tilldelades Viktor Hansons första projekt i Barkarbystaden, säger Peter Nilsson, affärsområdeschef Nyproduktion på Viktor Hanson AB.
    

– Barkarbystaden är det största utbyggnadsområdet i Stockholm just nu med totalt 18.000 nya bostäder, 140 kvarter och tusentals nya arbetsplatser. Viktor Hansons kvarter med 137 nya bostadsrätter är ett välkommet tillskott till Barkarbystaden och Järfällas bostadsutbud, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.