3 maj 2024
måndag, 25 januari 2016 17:07

Per Taube säljer Steninge Slottsby

Skrivet av 
alt
Per Taube och Gelba Fastighets AB köpte Steninge Slott i Märsta om 380 hektar för 126 Mkr i maj 2009. Säljare var CG Holding AS, ägt av norrmannen Atle Brynestad som tidigare ägde Duka.

 

Steninge Slottsby i Sigtuna, ägt av Per Taube, säljer en del mark i ett stadsutvecklingsprojekt, totalt omfattande 650 bostäder med ett utvecklat besöksmål, till nybildade Steninge Bostadsutveckling AB. Detta bolag kommer att bygga 26 villor och 50-60 bostadsrätter närmast byns torg och den befintliga Stenladan. I och med detta och nära förestående avtal är 44 procent av marken såld i projektet Steninge Slottsby. Samtliga tomter för flerbostadshus är antingen sålda eller bokade medan hälften av villatomterna fortfarande är ute för försäljning.

 

– Vi vänder oss i första hand till familjer och bygger utifrån från deras behov. Med husens kvaliteter och slottsbyns många värden, exempelvis möjlighet till båtplats och Stenladans utbud av mat, trädgård och form, kommer vi att locka familjer från såväl Stockholm och Uppsala som närområdet i Sigtuna. Ett ovanligt bra upptagningsområde med andra ord, säger Tom Lövgren på Steninge Bostadsutveckling.