2 maj 2024
tisdag, 22 december 2015 11:07

Folksam köper för 400 Mkr av Skanska

Skrivet av 
alt

Folksam köper 178 nya hyresrätter i Stora Sköndal, söder om  Stocknolm.


Folksam tecknar genom dotterföretaget KPA Pension avtal med Skanska Hyresbostäder om förvärv av Hyresbostäder Sköndal KB. Affären är värd 398 Mkr och innefattar uppförande av sex hyreshus med totalt 178 lägenheter nära Drevviken i södra Stockholm.
    

– Det här är en långsiktig investering som bidrar till att bygga Folksams ekonomiska styrka. Vi får tillgång till effektiva lägenheter med höga hållbarhetsprestanda i Stockholm där efterfrågan på bostäder är långsiktigt stark. Det är också ett litet steg i vårt arbete med att kraftigt öka fastighetstillgångarna, säger Lars Johnsson, chef för Folksams fastighetsverksamhet.
    

Förvärvet sker inom ramen för det strategiska samarbete mellan Folksam och Skanska inom vilket Folksam, genom KPA Pension, ska köpa totalt cirka 600 nyproducerade hyresrätter för i storleksordningen 1,3 Mdr kr.
    

I den aktuella affären tillträder KPA Pension Hyresfastigheter Sköndal KB fastigheterna i början av 2016 och ska även ansvara för uthyrning och förvaltning. Bostadsprojektet är redan påbörjat och inflyttning beräknas ske under 2017.
    

– Vi är glada över att kunna utveckla detta projekt som är ett viktigt tillskott till hyresmarknaden i Stockholm och att få göra det i samarbete med en stark och långsiktig part som Folksam, säger Fredrik André, affärsutvecklare på Skanska Hyresbostäder.